Wind & Water - Martijn Perdijk - Heeg  
  ^ Home

Martijn winnaar W.H. de Vos-prijs

Contact *   

 
 

De Hollandse Boot 'FRAM' van Martijn op de stand van de SSRP tijdens Hiswa Klassiek 2015

De Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten is altijd aanwezig geweest op de Klassieke Schepenbeurs. Daar werd onder regie van de FONV (nu FVEN) een hoek ingericht voor de diverse behoudsorganisaties. In 2013 werd de laatste Klassieke Schepenbeurs in Enkhuizen georganiseerd en ging in 2014 door onder de naam Hiswa Klassiek, geļntegreerd in de 'normale', droge Hiswa, die altijd in maart wordt gehouden.

Martijn Perdijk - Werf Wind en Water - Heeg - Hiswa Klassiek 2015 Normaal beschikken de Behoudsverenigingen over een kleine standruimte, die door de organisatie beschikbaar wordt gesteld. Omdat er dit jaar een stukje vloeroppervlakte niet door bedrijven werd ingevuld, werd de SSRP gevraagd of zij dit wilden doen. De SSRP bestaat in 2015 60 jaar en is de oudste Behoudsvereniging in Nederland. Op hun beurt vroeg de SSRP, Martijn of hij een interessante 'show'boot met een verhaal, beschikbaar had om op de stand te exposeren.
Martijn koos daarbij voor de 'Fram', waarschijnlijk de enige nog authentieke, houten Hollandse Boot onder zeil. Het bouwjaar moet in ieder geval rond 1920 hebben gelegen en zeker is dat de boot in de visserij is gebruikt. 


Tijdens de beurs bleek de Hollandse Boot een gouden keus. Vele bezoekers hadden er vroeger al dan niet beroepsmatig mee te maken gehad. Martijn was zelf een paar dagen aanwezig om diverse vragen te beantwoorden, hetgeen door de bezoekers zeer op prijs werd gesteld.

Op de website van de SSRP kunt u veel meer informatie over de Hollandse boot vinden.